Sausio 8, 2018
Automobilių pardavimai Didžiojoje Britanijoje 2017 metais sumažėjo labiausiai nuo 2009 metų
Toyota Hybrid SUV.

Dėl „Brexit“ suprastėjus vartotojų nuotaikoms ir sumažėjus dyzelinių automobilių paklausai, automobilių pardavimai Didžiojoje Britanijoje 2017 metais sumažėjo labiausiai nuo 2009 metų.

Išankstiniais Didžiosios Britanijos automobilių gamintojų ir prekiautojų asociacijos (SMMT) duomenimis, automobilių pardavimai šalyje pernai sumažėjo 5,6 proc. iki 2,54 mln. vienetų.

Spaudimą automobilių rinkai daro britų nuogąstavimai, susiję su galimais „Brexit“ padariniais. Be to, dėl silpstančio svaro mažėja gyventojų perkamoji galia.

„Automobilių pardavimai tebėra artimi rekordiniams lygiams, tačiau jie mažėja ir tai mums kelia nerimą“, – pareiškė SMMT vadovas Mike Hawesas (Maikas Housas).

Po įvairių skandalų dėl išmetamųjų teršalų rodiklių klastojimo dyzelinių automobilių paklausa Didžiojoje Britanijoje pernai krito 17 procentų.

Beje, šalyje pirmą kartą nuo 1997 metų padidėjo automobilių sektoriuje išmetamas anglies dioksido kiekis.

Šis rodiklis 2017 metais padidėjo iki 121,04 gramo anglies dioksido vienam kilometrui kelio ir buvo 0,94 gramo didesnis negu metais anksčiau.

Hibridinių automobilių ir elektromobilių pernai parduota 119 tūkst., o tai sudarė 4,7 proc. visų parduotų automobilių, parodė SMMT duomenys.

Asociacijos prognozėmis, 2018 metais automobilių pardavimai Didžiojoje Britanijoje sumažės dar 5–7 procentais.

BNS inf.

Raktažodžiai: Automobiliai Anglijoje

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai