Lapkričio 27, 2017
Britanijos princas Harry ves savo širdies draugę Meghan Markle
Kadras iš serialo The Suits, kuriame vaidina Meghan Markle.

Didžiosios Britanijos princas Harry (Haris) susižadėjo su savo širdies drauge aktore Meghan Markle (Megan Markl), pirmadienį pranešė karališkieji rūmai.

Po šio pranešimo pasipylė Britanijos karališkosios šeimos narių ir vyriausybės pareigūnų sveikinimai.

33 metų Harry, penktasis žmogus eilėje į Jungtinės Karalystės sostą, ves 36 metų M. Markle ateinantį pavasarį, patvirtino Klarenso rūmai, jo tėvo princo Čarlzo oficialioji rezidencija.

Pranešime sakoma, kad princui Harry „labai malonu pranešti“ apie savo sužadėtuves ir kad jis gavo M. Markle tėvų palaiminimą.

Šis pareiškimas reiškia, kad Britanijoje neilgai trukus įvyks dar vienos iškilmingos karališkosios vestuvės – pirmosios po Harry vyresniojo brolio Williamo (Viljamo) ir jo žmonos Kate (Keit) jungtuvių 2011 metais.

Britanijos karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) ir jos vyras princas Philipas (Filipas) pirmadienį pareiškė, kad „labai džiaugiasi“ šia žinia.

„Karalienė ir Edinburgo kunigaikštis labai džiaugiasi šia pora ir linki jai visokeriopos laimės“, – sakoma žinutėje, paskelbtoje monarchės oficialiojoje „Twitter“ paskyroje.

35 metų princas Williamas ir kunigaikštienė Kate taip pat pareiškė labai besidžiaugiantys poros sprendimu. Jų pranešime sakoma: „Buvo nuostabu susipažinti su Meghan ir matyti, kokia ji ir Harry yra laimingi būdami kartu.“

Premjerė Theresa May (Tereza Mei) pareiškė „pačius šilčiausius sveikinimus“ ir palinkėjo porai „didelės laimės ateičiai“.

Anglijos Bažnyčios vadovas arkivyskupas Justinas Welby (Džastinas Velbis) sakė esąs „nepaprastai pamalonintas šių naujienų“ ir palinkėjo porai „daug meilės, laimės ir (svajonių) išsipildymo metų“.

Kalifornijoje užaugusios mišrios rasės išsiskyrusios amerikietės aktorės atėjimas į Britanijos karališkąją šeimą daugeliu atžvilgiu yra stebinantis.

Vis dėlto monarchija pastaraisiais laikais gerokai pasikeitė, o romanas tarp M. Markle ir princo Harry, ne kartą sakiusių, kad stengsis gyventi „kuo normaliau“, neabejotinai sustiprina karališkosios šeimos modernesnį įvaizdį.

Rugsėjį princas Harry pirmąkart viešai pasirodė su televizijos serialo „Kostiumuotieji“ (Suits) aktore per Kanadoje vykusių „Invictus“ žaidynių, kuriose dalyvauja neįgalūs ar sužeisti buvę kariai bei veteranai, atidarymo ceremoniją.

Princas Harry su M.Markle susitikinėja nuo 2016-ųjų. Jųdviejų santykius jis patvirtino lapkritį, kuomet skundėsi įkyriu žiniasklaidos dėmesiu, o šių metų rugsėjį duodama interviu žurnalui „Vanity Fair“ aktorė sakė, kad jie vienas kitą myli.

M. Markle gimė 1981 metų rugpjūčio 4 dieną psichoterapeutės ir televizijos apšvietimo režisieriaus šeimoje. Ji augo Los Andžele, o dabar gyvena Toronte.

M. Markle mokėsi katalikiškoje mergaičių mokykloje, o vėliau Šiaurės Vakarų universitete Ilinojuje studijavo teatrą ir tarptautinius santykius.

2011 metais ji ištekėjo už kino prodiuserio Trevoro Engelsono, bet po dvejų metų pora išsiskyrė.

Tai nebūtų pirmas kartas, kai britų karališkosios šeimos narys veda amerikietę ar išsiskyrusią moterį. 1936 metais Edwardas VIII (Edvardas VIII), priverstas rinktis arba monarchiją, arba savo santykius su dukart išsiskyrusia amerikiete Wallis Simpson (Volis Simpson), atsisakė sosto.

Interviu „Vanity Fair“ M. Markle sakė, kad jos nesutrikdė pasaulio dėmesys jos romanui.

„Vis dar esu tas pats žmogus ir niekada neapibrėždavau savęs savo santykiais, – sakė ji. – Man artimi žmonės padeda nepamiršti, kas esu. Visa kita – triukšmas.“

BNS inf.

Raktažodžiai: PrincasAnglija

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai