Gruodžio 17, 2017
R.Meilutytė iškovojo antrąjį auksą
Rūta Meilutytė. © Foto: Facebook / Rūta Meilutytė.

Priešpaskutinę Europos čempionato trumpajame baseine dieną Lietuvos rinktinės medalių kraitį papildė dar vienas tauriausio metalo apdovanojimas. Antrąjį savo aukso medalį iškovojo Rūta Meilutytė.

Išvakarėse be didesnių problemų antruoju rezultatu užsitikrinusi vietą 100 m plaukimo krūtine finale, pajėgiausia šalies plaukikė svarbiausiame 100 m krūtine rungties plaukime nuo pirmųjų metrų išsiveržė į priekį ir, pagerinusi pusfinalio laiką (1 min. 04,95 sek.) daugiau nei sekunde, pirmoji palietė baseino sienelę distancijos finiše – 1 min. 03,79 sek.

Pirmąjį čempionės titulą Kopenhagoje R.Meilutytė iškovojo pirmenybių starte 50 m plaukimo krūtine sprinte.

„Prieš startą jaudinausi, vis dar nesijaučiu gerai, todėl nesitikėjau, kad plaukimas pavyks taip gerai. Planavau pirmoje pusėje atitrūkti, o vėliau išsilaikyti priekyje. Tai pavyko, atidaviau visas jėgas ir labai džiaugiuosi“, – po finišo sakė R.Meilutytė.

Nusivylęs savo pasirodymu plaukiant 50 m laisvo stiliumi, Simonas Bilis atsigriebė dvigubai ilgesniame nuotolyje. Nors pusfinalyje nepavyko pagerinti atrankoje užfiksuoto rezultato (47,09 sek,), jis išliko kovoje dėl medalių. Takelyje užtrukęs 47,11 sek., panevėžietis užėmė septintą vietą ir paskutinę čempionato dieną tęs kovą dėl medalių.

„Su treneriu kalbėjome, kad pirmi 75 metrai buvo kaip iš vadovėlio, bet paskutinį ketvirtį pradėjau per daug stengtis ir neprotingai plaukti. Kaip mes sakome, pradėjau „malti“. Esu patenkintas, kad turėsiu dar vieną galimybę plaukti rytoj“, – džiaugėsi S.Bilis.

Į pirmąjį savo pusfinalį čempionate patekęs Deividas Margevičius šio barjero neperžengė. 50 m plaukimo peteliške atrankoje pagerinęs savo šio sezono geriausią rezultatą (23,06 sek.), kovoje dėl kelialapio į finalą jis buvo dar greitesnis ir nuotolį įveikė per 22,97 sek., bet to nepakako patekti į stipriausiųjų aštuntuką. Užimta 14-a vieta.

„Pasigerinau savo rytinį laiką. Geriau nei ryte atlikau posūkį, bet, turbūt, iš to noro papulti į finalą ir jaudulio geriausias rezultatas neišsispaudė. Tačiau, pasirodžiau gerai, plaukime atidaviau save visą. Dabar reikia pailsėti ir nusiteikti 200 m distancijai. Ten reikės daug daugiau jėgų“, – kalbėjo D.Margevičius.

Finale S.Bilis varžysis sekmadienį 18.23 val. Lietuvos laiku.

Tuo tarpu atrankos plaukimuose ryte startuos G.Stankevičius (50 m nugara), D.Rapšys ir D.Margevičius (200 m peteliške), vyrų 4x50 m kombinuota estafetė (preliminari komandos sudėtis – S.Bilis, D.Rapšys, G.Titenis ir D.Margevičius).

Ar 200 m plaukimo krūtine atrankoje plauks R.Meilutytė, sportininkė su treneriu spręs sekmadienį ryte.

Atrankos plaukimų sesijos pradžia – 10.30 val. Lietuvos laiku.

BNS inf.

   

Raktažodžiai: SportasRūta Meilutytėauksas

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai