Balandžio 12, 2018
Susitikimas Londone su rašytojomis Dalia Cidzikaite ir Gabija Grušaite: apie žmogaus vietą gyvenime

Dvi rašytojos. Dvi knygos. Tačiau tas pats žmogaus blaškymasis po pasaulį. Susitikimas su rašytojomis šįvakar Knygnešio knygyne Londone.

Gabijos Grušaitės "Statys Šaltoka. Vieneri metai"

Gabijos Grušaitės antrasis romanas "Stasys Šaltoka. Vieneri metai" yra antrasis, pirmasis "Neišsipildymas" - buvo labai mylimas London Knygnešio knygyno skaitytojų. Gabija apie savo romaną sako : "Man, kaip rašytojai, svarbiausia buvo parodyti, kaip bėgant laikui keičiasi ir gilėja veikėjo santykis ir su aplinka, ir su supančiais žmonėmis. Man buvo labai svarbu parašyti taip, kad skaitydamas visiškai patikėtum veikėjais, patektum į jų pasaulį ne tik per vaizdinius ir istoriją, bet ir kalbą. Siekiau, kad lietuvių kalba natūraliai skambėtų tokių žmonių, kurie daug keliauja, lūpomis, kad ji būtų tokia, kuria, pavyzdžiui, susirašinėjame feisbuke." 

Romane Stasys Šaltoka 29-ojo gimtadienio rytą pabunda savo lovoje Niujorke su nepažįstama moterimi ir supranta, kad jo dienos gerai atrodo tik per instagram filtrus. Po fotogeniškais kasdienybės paviršiais tūno nerimas ir į nugarą stuksena klausimas KODĖL – ką the fuck daryt su savo gyvenimu? 

Dalia Cizikaitė "Manėm, kad grįšim"

Prieš ketverius metus išleista pokalbių knyga „Manėm, kad greit grįšim. 18 pokalbių apie pasitraukimą į Vakarus 1940–1944“ (Vilnius: Aukso žuvys, 2014), kurią sudarė Dalia Stakytė Anysienė, Dalia Cidzikaitė ir Laima Petrauskaitė VanderStoep, buvo itin palankiai įvertinta skaitytojų, o literatūros kritikų ir už nelengvą istorinę atmintį be interpretacijų apdovanota Patriotų premija.

Angliškas knygos „We Thought We‘d Be Back Soon. 18 Stories of Refugees 1940–1944“ leidimas, pasirodęs šiais metais, skirtas daug platesniam skaitytojų ratui – užsienio skaitytojams ir ypač JAV lietuvių vaikams ir vaikaičiams, kurių nemaža dalis šiandien jau sunkiai ar visiškai nesupranta lietuviškai. Angliškas knygos leidimas pristatomas ir Londono knygų mugėje 2018 m.

Kviečiame apsilankyti!

Kada: Balandžio 12 d., 2018, 19 val.
Kur: Knygnešyje, Lituanica Shopping Center (2 aukštas), Beckton Retail Park, Alpine Way, LONDON, E6 6LA. Įėjimas nemokamas.

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai